Menadžerski standardi 
ISO 9001
ISO 13485
ISO 14001:2015 – EMS
OHSAS 18001
HSE
CE Znak
ISO 19011
ISO 17020 - Kontrolna tela
ISO 17025 - Lab. za ispitivanje
ISO 27001
EN ISO 50001 – EnMS
Bezbednost hrane i pića
Proizvodnja / prerada
hrane i pića
OHSAS – Sistem upravljanja zaštitom zdravlja
i bezbednosti na radu
Ciljevi OHSAS 18001 standarda:
- Identifikacija opasnosti i kontrola rizika za zdravlje i bezbednost zaposlenih na radu
- Smanjenje rizika od potencijalnih opasnosti po zdravlje i bezbednost zaposlenih
- Usaglašenost sa zakonskom regulativom na polju bezbednosti i zdravlja na radu
- Primenljivost u svim vrstama organizacija / firmi
Dodatne dobiti uvođenja OHSAS 18001 standarda:
- Uspostavljanje politike zaštite zdravlja i bezbednosti na radu
- Uspostavljanje sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu
- Eliminisanje ili svođenje rizika za bezbednost i zdravlje na radu na minimum
- Primena, održavanje i stalno poboljšavanje zdravlje i bezbednost na radu
- Dokaz posvećenosti zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu pred drugima
- Sertifikacija ovog sistema od strane akreditovane sertifikacione organizacije
Pri projektovanju i implementaciji OHSAS-a, uzimaju se u obzir:
- Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i svi podzakonski akti
- Ciljevi politike i strategije preduzeća u pogledu zaštite zdravlja i bezbednošću na radu
- Zahtevi standarda OHSAS 18001
- Složenost procesa i proizvoda i/ili usluga organizacije / firme
- Kriterijumi sertifikacionih organizacija
- Iskustvo konsultanta i osobe odgovorne za implementaciju ovog standarda
Sistem se implementira na svim nivoima i funkcijama, i pokriva celokupnu organizaciju / zaposlene.