Proizvodnja / prerada
hrane i pića
Bezbednost hrane i pića
Menadžerski standardi 
Sistem Bezbednosti Hrane – FSSC 22000
FSSC 22000 propisuje metode kojima organizacija može efektivno upravljati kvalitetom i bezbenošću hrane
FSSC 22000, je baziran na postojećim ISO standardima i predstavlja nepristrasan pristup za bezbednost hrane, prihvaćen od strane GFSI (Globalne inicijative za bezbedne hrane).
Implementacija FSSC 22000 demonstrira da organizacija ima efektivan sistem za bezbednost hrane kojima ispunjava zakonsku regulativu, zahteve klijenata i potrošača.
Sve organizacije u lancu proizvodnje hrane mogu implementirati FSSC 22000 i time dodatno obezbediti bezbednost lanca proizvodnje hrane, kao što su proizvođači i prerađivači:
- Kvarljivih životinjskih proizvoda (meso, riba, jaja, mlečni proizvodi)
- Kvarljivih biljnih proizvoda (sveže voće i povrće)
- Konzervirane hrane (slatkiši, šećer, brašno, ulja, voda, testa…)
- Dodataka i sastojaka hrani (minerali, vitamini, arome…)
- Pakovanja i materijala za pakovanje
- Hrana za životinje
- Primarni životinjski proizvodi (mleko, riba, jaja…)
Resertifikacija FSSC 22000 se vrši na svake 3 godine, dok se redovne provere vrše svake godine, da bi se obezbedila stalno praćenje sistema i stalna poboljšanja .
Prelazak sa ISO 22000 na FSSC 22000 je moguće uz ispunjenje dodatnih preduslova i zahteva FSSC 22000, i time organizacija ispunjava zahteve oba pristupa bezbednosti i ispravnosti hrane.