Proizvodnja / prerada
hrane i pića
Bezbednost hrane i pića
Menadžerski standardi 
BRC
BRC programe i standarde koristi veliki broj firmi i prodajnih lanaca u svetu koji prodaje robu pod privatnim brendovima, radi provere svojih dobavljača.
Dobiti od implementacije BRC standarda:
- Globalno poznat i prihvaćen od strane Globalne inicijative za bezbednost hrane (GFSI)
- Povećanje poverenja korisnika i potrošača
- Marketinški i tržišni potencijal kod klijenata koji zahtevaju BRC za saradnju
BRC standardi su podeljeni u sledeće grane:
- Bezbednost hrane
- Pakovanja i materijali za pakovanje
- Skladištenje i distribucija
- Proizvodi za potrošače
- Agenti, trgovci i brokeri
- Maloprodaja
Dobiti od implementacije BRC standarda:
- Globalno poznat i prihvaćen od strane Globalne inicijative za bezbednost hrane (GFSI)
- Povećanje poverenja korisnika i potrošača
- Marketinški i tržišni potencijal kod klijenata koji zahtevaju BRC za saradnju
BRC standardi su podeljeni u sledeće grane:
- Bezbednost hrane
- Pakovanja i materijali za pakovanje
- Skladištenje i distribucija
- Proizvodi za potrošače
- Agenti, trgovci i brokeri
- Maloprodaja
Implementacijom BRC-a uspostavlja se kontrola nad bezbednošću proizvoda, integritetom i kvalitetom proizvodnih procesa i kontrola, u proizvodnji, preradi i pakovanju hrane i sastojaka hrane.
BRC se sastoji od 7 elemenata:
- Posvećenost višeg menadžmenta i kontinuirana unapređenja
- HACCP plan
- Sistem menadžmenta kvalitetom i bezbednosti hrane
- Ispunjenost zakonske regulative za objekte
- Kontrola proizvoda
- Kontrola procesa
- Ljudski resursi